ANKARA / ŞEREFLİKOÇHİSAR - Çalören Şehit Polat Özbek Ortaokulu

Çalören Şehit Polat Özbek Ortaokulu

Adres
ÇALÖREN MAH. CUMHURİYET CAD. ÇALÖREN ORTAOKULU BLOK NO: 4 ŞEREFLİKOÇHİSAR / ANKARA
Vizyon
Atatürk’ün gösterdiği ilkeler ve Türk Milli Eğitim sisteminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda; öğrenme için her türlü fırsatın sağlandığı bilgili, becerili ve iyi bir ahlâka sahip nitelikli öğrencilerin yetiştirildiği, kasaba okulu olmamızın verdiği dezavantajları avantaja dönüştürebilen, paydaşlarımız tarafından tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Milli Eğitim Temel Kanununda yer alan genel ve özel amaçlara uygun olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, milletimizin kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan, sağlam karakterli, dürüst, kuvvetli bir vatan ve millet sevgisi olan, insani, milli ve ahlaki değerlerle donanmış, ülkesine yararlı, okuyan, inceleyen, araştıran, milli ve evrensel değerleri tanıyan ve benimseyen, araştırmacı, sorgulayıcı, kendi ayakları üzerinde durabilen, kendi düşüncelerini savunurken başkalarının da düşünce ve haklarına saygı gösteren, görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, bilim ve teknolojiyi kullanabilen, tasarım ve ürün geliştirme yeteneğine sahip, yeniliklere uyum sağlayabilen öğrenciler yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Okulumuzda öğretim şekli tam gündür.
Okulumuzda dersler 08.45´te başlamaktadır.
Okulumuz merkezi kalorifer sistemiyle ısınmaktadır.
Ulaşım öğretmenler tarafından kiralanan okul servisiyle gerçekleştirilmektedir.
Çalören Kasabası Bahçelievler Mah. Şereflikoçhisar/Ankara
İl merkezine 180 km, ilçe merkezine 30 km´dir.
Sınıflar arası voleybol turnuvası düzenlenmektedir.